Бойница вече има обновен площад

  • 27 октомври 2018, 13:34
  • Default profile Автор Цвета Иванова
Medium boinica plo6tad otkivane 2

Граничното село Бойница – център на най-малката община в България, вече има обновен площад, съобщи кметът Анета Генчева. Тя, депутатът от ГЕРБ Владимир Тошев и областният управител Албена Георгиева прерязаха лентата за откриване на новата придобивка. Тя променя облика на селото – сега то изглежда по-уютно, чисто и модерно.

Със средства от 500 000 лв., отпуснати на общината от кабинета, площадът е преобразен до неузнаваемост. На мястото на старите разрушени базалтови плочи е положена нова настилка, оформени са кътове за отдих, изградена е съвременна детска площадка, направена е открита сцена за концерти и фестивали. Обновен е и близкият парк. В един от ъглите на площада има атрактивен шах.

Депутатът Владимир Тошев поздрави общинското ръководство и кмета за активността за преобразяване на селото. Анега Генчева е пример за работещ и деен кмет, изтъкна той. Владимир Тошев благодари и  на строителите, работили качествено и изпълнили проекта в срок.

Откриването на площада се превърна в празник за цялата община. Всички, които са на крак, дойдоха да присъстват на откриването на обект, каквото в селото не е имало от много години.