Болни от грип напълниха болниците в Пиринско

  • 05 март 2020, 10:44
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium photo 1422433555807 2559a27433bd

Болни от грип препълниха инфекциозното отделение на МБАЛ-Благоевград. Такава е ситуацията и в другите лечебни заведения в Пиринския край - в Гоце Делчев, в Петрич и в Сандански. От Регионалната здравна инспекция в областния център на Пиринско увериха, че имат готовност да разкрият допълнителни легла, ако това се наложи.

Броят на болните от грип побаче родължава да расте, затова и бяха обявени грипни ваканции за учениците в общините Благоевград, Сандански и Петрич.

Продължават засилените проверки на ГКПП-Кулата, където се мери температурата на всички влизащи у нас, приоритетно на хората, които се прибират от Италия. Засега дежурства не се дават на другия граничен пункт с Гърция - ГКПП-Илинден.

Вчера в Благоевград бе сформиран и Общински кризисен щаб срещу евентуално разпространение на коронавирус. 

"Болниците на територията на община Благоевград имат готовност за разкриване на легла и настаняване под активно лекарско наблюдение на лица със симптоми на коронавирус. От лечебните заведение съобщиха, че към момента най-голяма тревога е недостигът на медикаменти и маски", заяви кметът Румен Томов, който е председател на щаба.

Той подчерта, че са предприети мерки за дезинфекция на градския транспорт, създадена е организация за превенция от разпространение на заразата в детските градини, училищата, социалните домове.