Борисов: Новата година ще посрещнем през май

  • 31 декември 2019, 12:47
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium image 8023927 302

Нова година ще посрещнем май. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който инспектира строителството на строящия се обход на Поморие. Тогава се очаква проектът да бъде приключен.

Той бе посрещнат от кмета на Бургас Димитър Николов, както и от фолклорна група с гайди, сурвачки за внуците и питка от местните жители.

"5-километровият обход на Поморие трябва да е готов за летния сезон. С него ще бъде довършено цялото разширение на пътя Бургас-Слънчев бряг. Останалите участъци вече са пуснати в експлоатация. Така трафикът от АМ "Тракия" към курортите няма да влиза в Бургас. Няма как да има туризъм без нужната довеждаща инфраструктура. Преди в Поморие имаше огромни колони от коли през лятото, катастрофи, жертви. Сега трафикът ще се облекчи значително. Строителните дейности напредват, всичко ще бъде готово в срок", заяви Борисов, цитиран от "24 часа".

Помня преди години на 31 декември извозвахме два метра сняг, сега е страшна суша, отбеляза премиерът.

Борисов обаче изрази задоволство, че работата върви с пълна пара, както и че времето позволява да се напредне в строежите на магистрали и пътища."Докато се прави, не се вижда, после минават и е забравено какво е било", отбеляза премиерът.

Той коментира и пожара в София, който избухна рано тази сутрин."Прекрасно се справиха пожарникарите. Няма жертви. Имаме много добри професионалисти. Затова всяка година им вдигаме заплатите с по 10%", отбеляза министър-председателят. След няколко дни ще се срещна и с кмета на Ботевград, ако има нужда да му помогнем.