Борисов при Патриарха на Йерусалим на рождения си ден

  • 13 юни 2018, 07:42
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 945999 1388257674735632 1867601894 n 2

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов днес има рожден ден. Както мнозина знаят, той е роден на 13 юни 1959 г. в Банкя. Премиерът посреща рождения си ден в Държавата Израел. 

Бойко Борисов ще има днес срещи с израелския си колега Бенямин Нетаняху, с президента Реувен Ривлин и с лидера на опозицията Исаак Херцог. Министър-председателят ще разговаря още с президента на Световния еврейски конгрес Роналд Лаудер. Българската делегация, водена от Бойко Борисов, ще бъде приета и от Патриарха на Йерусалим Теофилос Трети. В правителствената делегация са включени вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, заместник-министърът на външните работи и национален координатор по антисемитизма Георг Георгиев и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Българската делегация ще има среща и с българската общност в Тел Авив, за която концерт ще изнесе ансамбълът на Николина Чакърдъкова.

Борисов ще посети и Рамалла, където ще разговаря с премиера на Палестина Рами Хамдалла за възможностите за разширяване на двустранното сътрудничество и за Близкоизточния мирен процес.

Миналата година на личния си празник Бойко Борисов бе поканен на визита в Турция, където се срещна с президента Реджеп Ердоган и с премиера Бинали Йълдъръм.

Kmeta.bg пожелава на премиера Бойко Борисов здраве и успехи!

Гласувайте за "Кмет на годината" за мандат 2015-2019 ТУК!