Борисов във Враца: Като отворят заводите, инвестициите ще се избият

  • 28 юли 2020, 10:04
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 123555

Това е най-модерният завод в Северна България - бижу, 1500 работни места. Това показваме днес - нови инвестиции, нови заводи. Същото ще направим по-натам и с Монтана, и с Видин.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който заедно с градоначалника на Враца Калин Каменов и министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова инспектират два нови завода в града под Околчица, както и строителството на булеварди.

"Като тръгнат заводите, ще се избият инвестициите, ще дойдат спонсори, които ще подпомагат спорта, културата", каза премиерът.

Борисов провери и новата спортна зала.

"Благодарение на финансирането сега момичетата от женския волейболен отбор не се преобличат пред публиката, а вече имат съблекални. Ремонтът ще ни позволи да имаме и женски професионален волейболен отбор. Останахме и в А-футболна група, тази година отборът "Ботев"-Враца прави 100-годишен юбилей и за празника ще има завършен футболен стадион", коментира кметът на Враца.

"Все още сме с най-нисък дефицит в Европ. Преди пандемията България вървеше само нагоре. Затова сега имаме възможности да помагаме на хората", заяви още премиерът.

Той допълни още, че в Северозапада се произвежда електрониката за всички немски автомобили, независимо дали са електрически или на гориво, което гарантира, че хората там винаги ще имат работа.

Кадър: Screenshot/Facebook/BoykoBorissov