Борован слага камери във всички села

  • 22 ноември 2020, 10:00
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 640 167436

От капиталовата програма на община Борован са заделени средства за изграждане, мониторинг и гаранционна поддръжка на система за видео наблюдение, във всички населени места на територията на общината – Борован, Малорад, Добролево, Сираково и Нивянин.

В село Борован са поставени 20 камери на възлови места и на всички входно-изходни пътни артерии, преминаващи през населеното място, а именно: пътищата за Враца, Нивянин, Девене, Малорад, Бяла Слатина и  Оряхово.

В централната част на Борован, на площада и след моста на разклона за селата Малорад и Девене, също има поставени камери.

В Малорад са монтирани 6 камери, които са разположени в централната част на селото. В Нивянин има 4 камери в центъра. В Добролево също са поставени 4 камери - в централната част и близо до училището. 4-те камери в Сираково са в центъра и пред търговската сграда.

Система за видео наблюдение е монтирана и в ЦНСТДБУ - Борован. На територията на заведението са поставени общо 6 камери, обхващащи общите части на сградата и около дворното пространство.   

Изградените системи са с цел превантивен ефект, както и да бъдат в помощ на органите на реда в общината.

Кметът на Борован инж. Десислава Тодорова споделя, че тази мярка е предприета и с цел осигуряване на сигурността и спокойствието на жителите и на децата.