Боян Томов: След година ще има "Кмет на Европа" в Брюксел!

  • 27 октомври 2017, 14:49
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%9a%d0%bc%d0%b5%d1%82 %d0%bd%d0%b0 %d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0 2017 13

Мащабен европейски проект тръгва днес от България - порталът на европейските общини TheMayor.EU. "Днес даваме старт на един бих казал проект, хвърлен на няколко листа. Много хора ми казваха – "Не се занимавай!". Но на среща с еврокомисаря Мария Габриел тя ми каза: "Бояне, направи го, а ние ще помагаме!". Това каза днес Боян Томов, председател на Сдружение „Евро Адванс" и основател на проекта TheMayor.EU и основател на Портала на българските общини Kmeta.bg. 

"TheMayor.EU има за цел да обединява всички европейски общини. В тази плтаформа ще дадем възможност за по-добра комуникация между местната власт. Ще можем да популяризираме, да помагаме и да бъдем полезни, което е най-важното. Благодаря на 6-те държави, които вече ни се обадиха. Вярвайте, че след една година ще има не само награди за "Кмет на годината" в София, но и за "Кмет на Европа" в Брюксел!", каза Томов.

В електронната платформа TheMayor.EU ще бъдат събрани последните новини от градовете, туристическите атракции, историята и възможностите за инвестиции.

TheMayor.EU ще има за задача да информира европейските граждани за добри практики, внедрени от общинската администрация в съответните градове. С новата платформа гражданите на ЕС ще бъдат по-добре информирани за случващото се в европейските общини. Платформата ще дава по-добра възможност за комуникация между градоначалниците, както и по-достъпна информация за работата на европейските общини. Платформата ще има 28 секции – съответно за всяка една държава, пълноправен член на Европейския съюз.