БТР-ът на община Родопи се оказа неизползваем

  • 17 декември 2013, 12:53
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52b036b2bb5d3

Пред реална опасност да останат откъснати от света тази зима са хиляди жители във високопланинските села от Родопската яка край Пловдив, предава Нова телевизия.


БТР-ът, подарък за планинската община от Военното министерство, се оказа неизползваем, след като излезе, че дълги административни процедури пречат нужния ремонт на бронираната машина да бъде направен.


Военното министерство е подарило неизползваемия БТР на общианта, за да го позлват когато ги затрупа снега, но той има нужда от основен ремонт.


Единственатра високопрохдима машина в община Родопи е покрита със сняг и напълно неизползваема. Машината е с липсващ двигател и спукани гуми, люкът му се затиска с камък. За този вид БТР-и не се продават нови консумативи, но от общината са намерили начини да задвижат техниката.


Нужен е ремонт, но повече от половин година от общината чакат необходимото за поправката разрешение, което трябва да се издаде от министерството. Административната машина трябва да се задвижи, за да тръгне и военната машина на родопчани.


А тя им е нужна, тъй като снегът в тази част от България ги откъсва от света. Хората още помнят кошмарната зима на 2011 година, когато преспи високи с метри, затрупват селата им и остават с дни без храна, медицинска помощ, понякога и ток. 


Това, което остава на хората от община Родопи, е да се молят да не паднат големи снегове преди да бъде ремонтират БТР-ът.