"Българе" помагат с концерт на болно момиче от Провадия

  • 01 юли 2019, 18:58
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
Medium 1 %d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%b8

Националният фолклорен ансамбъл „Българе“ ще изнесе благотворителен 90-минутен концерт в Провадия в помощ на 17-годишно момиче от града, което се бори с опасното заболяване муковисцидоза. Това е поредна благотворителна инициатива на ансамбъла в подкрепа на млад живот и ще се проведе на 9 юли от 19 ч. под патронажа на кмета инж. Филчо Филев.

Съорганизатор и домакин е местното читалище „Алеко Константинов 1884“, което вече продава билетите на цена от 15 лв. За желаещите да помогнат, които няма да могат да присъстват на концерта, в интернет центъра на читалището има дарителска кутия.

Концертът ще предложи микс от емблематични сценични картини от авторския репертоар на „Българе“, а приходите ще бъдат изцяло предоставени за лечението на Дария Живкова Димитрова. 

Два дни по-рано – на 7 юли, като част от кампанията „Заедно за Дари“ на градския стадион „Камчия“ в Дългопол ще се състои и приятелска благотворителна футболна среща между отборите на Провадия и местния клуб „Камчиец“. 

Муковисцидозата е заболяване, което поразява дихателната система. В резултат се натрупва гъст мукозен секрет, който създава условия за възникване на хронично възпаление и развитие на прогресираща дихателна недостатъчност. За да живее нормален живот, на Дари й е нужна трансплантация на бели дробове, обясняват близките на Дария.

Средства за лечението и трансплантацията се набират и по банковата сметка:

BG28 TTBB 9400 1528079973

BIC: TTBBBG22

EXPRESSBANK

Дария Живкова Димитрова