Българка и французин отглеждат дъщеря си в БГ село с 10 души

  • 03 ноември 2018, 12:54
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 123

Българка и французин решават да отгледат детето си в село с население от едва 10 души. Лора от Русе и Пиер от Франция са живели в Швеция, но идват в България в едно село, близо до град Елена. Те решават да отгледат дъщеря си там. Двамата споделят, че това е един от най-добрите им избори в живота, разказва Нова телевизия.

“Тук може да бъдеш човек, просто себе си. За съжаление обаче в селото няма деца. Нашето е единствено. Това спокойствие, тази тишина. Тук никога не минават коли. Това е безценно“, сподели Пиер.

“Избрахме Еленския Балкан, защото е много достъпен. Швеция не беше нашето място. Подсъзнателно изпитвах носталгия по планината. Балканът беше останал в мен като символ“, разказа Лора.

“Хората в Швеция нямат време за нищо. Имахме съседи, които три седмици не можаха да ни дойдат на гости. За тях материалния конфорт е на първо място“, каза Пиер.

За двамата най-важното е истинската свобода.

"В селото човек може да избира как да се облече и какво да прави, има много повече свобода", казва Лора.

И двамата обаче работят в близкия до селцето град Елена. Лора работи в Туристическия център в Елена. Кметът й провежда интервю и я назначават на работа.

"Българската провинция има нужда от възрждане, има празни къщи, ще се радваме да дойдат още хора", казват Лора и Пиер.

Кадър Нова телевизия