Българка купи легла за болница с пари, събрани в Германия

  • 05 март 2020, 21:04
  • Default profile Автор Ирина Ангелова
Medium %d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5

Ортопедични легла за МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали дари Мариела Иванова. Леглата са 26, втора употреба, като всяко е на стойност от 1500 лева. Общата стойност на дарението е 49 хиляди лева. Леглата вече са разпределени по отделенията в здравното заведение.

Това е поредната благотворителна акция на младата жена. Последната бе по Коледа, когато изпрати средства за децата с увреждания в Кърджали. С тях бе закупена техника за центровете от семеен тип в града, посочват от местната организация на Съюза на инвалидите.

Средствата се събират от българската общност във Франкфурт на Майн. Мариела Иванова обяснява, че това става по време на благотворителни мероприятия в българската механа, която са открили тя и нейни близки в германския град.

Дарителската дейност на кърджалийката започва, когато се установява в Германия преди осем години. Пристига във Франкфурт на Майн, за да помогне на племенницата си, която се нуждае от бъбречна трансплантация. Операцията е извършена успешно, благодарение на дарителска кампания. С останалите след операцията средства, закупува апарат за хемодиализа за Александровска болница в София за 20 000 евро. За тези години Мариела организира по 4 акции всяка година. Освен на Кърджали помага и на други градове.

В кампаниите редовно се включва и популярният певец Орхан Мурад.Тази година Мариела Иванова предостави средства за отбелязването на 3 март и на българското консулство във Франкфурт на Майн.

 

 

 

 


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!