Българо-сръбски проект обединява 19 общини

  • 13 декември 2013, 13:26
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52ab0ab49d7cb

Българските и сръбски партньори по проекта "Стара планина - нова мрежа" ще продължат да си сътрудничат и след приключването му, съобщиха от областната администрация във Видин. За целта в сръбския град Зайчар те подписаха меморандум за продължаване на сътрудничеството. От българска страна под документа сложиха подписи областният управител Кръстьо Спасов и председателят на видинската търговско-промишлена палата Красимир Кирилов, а от сръбска - деканът на факултета по мениджмънт Драган Михайлович и шефът на регионалната агенция за развитие на Източна Сърбия Владан Йеремич.


За една година по проекта е създадена солидна "База знания" - планове за развитие, експертни оценки на потенциала, научни разработки и изследвания. Направени са профили на експерти, работещи в областта на селското стопанство, околната среда, инфраструктурата и туризма.Тази информация ще е на разположение на бизнеса, местните власти, неправителствените организации и гражданските сдружения. Общо 19 общини от областите Видин, Зайчар и Бор могат да се възползват от богатата база знания.


Проектът е на стойност 151 828 евро, които са осигурени чрез европейската програма за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия.