Български плаж е сред най-красивите в Европа за 2019

  • 15 май 2019, 14:25
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 1556553643

Красивият плаж Болата зае заслужено място в класацията за пътувания на престижния сайт European Best Destinations. Родното богатство заема 16-та позиция, съревновавяйки се с морските брегове на Испания, Гърция, Корсика, Франция, Италия, Румъния. 

"Когато хората чуят "България", се сещат първо за столицата София, или Пловдив, един от най-старите градове в Европа. Можете също така да се сетите за Созопол и красивите му дървени къщи с изглед към морето, но дали сте чували за плаж Болата?", пишат от сайта за пътувания в описанието към Болата.

Българският плаж се намира на час и половина от летище Варна и на почти същото разтояние от румънския плаж Mamaia beach.

"Насладете се на българското слънце това лято и си починете на златния пясъчен плаж Болата", се казва още в  интернет страницата.

Плажът Пасяча в Загреб е номер 1 на Стария континент. Той е разположен в сърцето на региона Конавле и е на 30 минути път с кола от Дубровник. Спокойствие, хармония и природа правят мястото предпочитано от милиони посетите годишно, които остават пленени и от неговата красота. Сребърен медал получи Неря в Андалусия, който се нареди на 2-ро място в туристическия сайт. 

Снимка: European Best Destinations