"Бултиш" дари средства на Дневен център за деца и възрастни в Кърджали

  • 21 юни 2015, 15:00
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5464b83d67943

"Бултиш" дари средства за изграждане на сензорна стая в Дневен център за деца и възрастни с увреждания "Надежда" в Кърджали.


Представители Дружеството на български и турски бизнесмени от Пловдив посетиха Центъра и предоставиха 1000 лв., събрани от дарителската акция по повод Великден и Празника на деня на детето в Турция.


"Дано винаги да има повече такива светли домове като този в Кърджали, в които децата с увреждания да намират грижа и внимание", каза Донка Колева, председател на Сдружението на българския и турски бизнес.Тя и придружаващите я останаха впечатлени не само от модерната и добре поддържана база, но и от получените сувенири, изработени от потребителите на Центъра.


Гостите бяха поздравени от Кехайова, която обясни, че развиването на различни видове социални услуги е един от основните приоритети на общината.


В Дневен център "Надежда" има 35 души от 3 до 18 г. и 22-ма от 18 до 65-годишна възраст. Сензорната стая е важна за интеграцията на хората със сензорни дефицити. В залата вече са доставени част от основни уреди и помощни средства. С полученото дарение от "Бултиш" ще бъде закупено специално сензорно пано, сподели директорката на Центъра Тюркян Шукри.