Бургас отдава общински велосипеди денонощно

  • 18 май 2014, 16:00
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a56d218f304

Общинската услуга за отдаване на велосипеди под наем в Бургас става денонощна. За целта ще бъдат осигурени кол център с видеонаблюдение и постоянна връзка с диспечър.

"В началото имаше момент, в който велосипедите бяха промоционално пуснати, за да се запознаят гражданите и не се плащаха. Имаше недобросъвестни граждани, които дори влизаха с велосипедите в морето, спускали са се по стълби в Приморския парк, но след като започнаха да се плащат тези случаи намаляха. Имали сме едни или два опита не за кражба, а за неумишлено прибиране на велосипеда, но работим с органите на МВР, а и велосипедите са оборудвани с GPS система и до няколко часа са били намирани. Призоваваме самите граждани, които ще ползват велосипедите да ги пазят, което означава, че са на всички граждани", съобщи пред "Фокус" директорът на общинското предприятие "Транспорт" Андрей Ручев.


Той предупреди, че в случай на неопазване на велосипед, общинските служители ще реагират незабавно. По думите му първият етап , който е заложен за въвеждане на платено паркиране по програма „Джаспърс" е изпълнен по плана за интегрирането на градския транспорт в Бургас.


По въпроса с разширяването на Синята зона в града ,кметът заяви, че не се предвиждат промени.