Бургаски ученици ще научат какви опасности крие интернет

  • 10 май 2017, 15:00
  • Default profile Автор Александра Петрова
Medium u4enici1

????????????????????????????????????

Днес децата от 5-те и 6-те класове на СУ "Епископ Константин Преславски", СУ "Димчо Дебелянов" и ОУ "Антон Страшимиров" в Бургас ще бъдат запознати с рисковете, които крие глобалната виртуална мрежа и ще разберат към кого да се обърнат, ако станат обект на агресия или неприлични предложения в интернет.

Лектори ще бъдат говорителят на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева и компютърният програмист Пламен Шкодров. Те ще информират учениците за заплахите и изнудването в социалните мрежи, ще обяснят за опасните чатове и за това какви измами се правят с личнните данни при използване на сайтове за пазаруване.

Утре – 11 май, в спортна зала "Младост", ще се проведе практическото обучение, което ще бъде водено от Георги Деведжиев от Adventure team. Неговата цел е под формата на игри и състезания децата да забравят за известно време своите телефони, таблети и социални мрежи и да се върнат към реалните игри и забавления с връстниците си.

Досега в кампанията "Кой стои срещу мен в мрежата" е проведена в ОУ "Братя Миладинови", ОУ "Найден Геров", СОУ "Петко Росен" и СОУ "Константин Петканов".

Всеки, който иска да се запознае по-подробно с инициативата може да посети нейната Фейсбук страница: www.facebook.com/pazi.me.