Бургаско училище въвежда часове по китайски език

  • 09 април 2019, 16:57
  • Default profile Автор Александра Петрова
Medium uchilishte

Бургаската Английска гимназия „Гео Милев“ ще въведе часове по китайски език от следващата учебна година.  

Бъдещите възпитаници на училището ще могат да изучават китайски като втори чужд език в три паралелки. Общо 78 гимназисти ще бъдат първите приети в профил „Английски и китайски езици“ за учебната 2019/2020 г.

Балообразуването за най-новите профилирани паралелки в Бургас ще бъде сбор от удвоения резултат по български език и литература от НВО, удвоения резултат по математика от НВО и оценките от свидетелството за основно образование по български език и литература и математика.

Освен трите паралелки с  китайски,  АЕГ „Гео Милев“ гр.Бургас ще приема ученици в две паралелки с втори чужд език немски и една паралелка с втори чужд език руски.

Почти година ръководството на АЕГ „Гео Милев“ работи по идеята за новия профил. На национално ниво интересът към китайския език се увеличава всяка година и вече над 2000 ученици в България изучават езика, но до този момент в Бургас няма профилирано гимназиално обучение.

„Ангажимент на всяко учебно заведение е да е в крак с времето и да предоставя обучение, адекватно на световните тенденции. В последните години китайският език убедително застана на челните позиции по популярност навсякъде по света и съм сигурна, че ще намери своите почитатели и в Бургас.“, убедена е директорката на АЕГ „Гео Милев“ Жаклин Нейчева.