Бургазлии със „златни ръце” подреждат благотворителен базар

  • 10 март 2019, 18:59
  • Default profile Автор Александра Петрова
Medium feae1875e2d421dfc21a6838d489115a

Всички социални звена и структури в Бургас ще се включат в цветен благотворителен базар. Десетки хора със сръчни ръце вече изработват красиви сувенири, които ще бъдат представени в зала 4 на Експозиционен център „Флора”.

Изложението ще се проведе в периода от 15 до 17 март. Официалното откриване ще е в петък - 15 март, от 11:00 часа, когато пред присъстващите ще бъде изнесена богата културна програма.

Събитието се организира по повод Световния ден на социалната работа, който традиционно се отбелязва през третия вторник от месец март.

Базарът ще предложи на посетителите пролетни сувенири, вещи за дома, стилни бижута от естествени материали. Ще бъдат представени и сладки изкушения и традиционни ястия от българската кухня.

За доброто настроение на всички гости ще се погрижат самите творци от социалните звена. Присъстващите ще имат възможността да слушат специално подготвени музикални изпълнения и да видят модно ревю на ръчно изработени артикули дамска и детска мода. Ще бъде представена и дейността на Център за обществена подкрепа чрез изнесена приемна - възможност за всеки да получи безплатна еднократна консултация от специалист. През целия ден на разположение ще има забавна творческа работилница за деца.

Вече е ясен и точният брой на социалните звена, които ще вземат участие в базара с ръчно изработени шедьоври. Те са общо 20 и включват: Дом за стари хора "Цвета и Анка Върбанови", Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания № 3, Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания № 4 и 5, Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания "Ронкали", Защитено жилище за лица с умствена изостаналост, Защитено жилище за хора с психични разстройства, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Дневен център за деца и младежи с физически и множество увреждания "Св. Николай Чудотворец", Център за работа с деца на улицата, Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания, Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания, Център за социална рехабилитация и интеграция на лица с психични разстройства, Домашен социален патронаж, Център за социална рехабилитация и интеграция на лица пострадали от насилие, Център за социална рехабилитация и интеграция на лица от рискови групи, Център за подкрепа на жертви на сексуално насилие "Вселена", Кризисен център за лица и деца жертва на насилие, Център за социална рехабилитация и интеграция за хора с увреждания към Сдружение "Социален център Бургас", Сдружение "Онкоболни и приятели", Социално предприятие "Нарисувай ми усмивка".