Бурни аплодисменти за носителите на "Кмет на годината 2018"

  • 15 ноември 2018, 20:20
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium img 0283

Алекси Кесяков, инж. Добромир Добрев и Пламен Стоилов са носителите на голямата награда „Кмет на годината 2018”. Тримата призьори бяха аплодирани на крака в зала 9 на НДК в столицата. Кметовете на Челопеч, Горна Оряховица и Русе събраха най-много гласове в националния конкурс, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg.

Имената на победителите в категорията обяви еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел, която връчи и грамотите на отличниците сред градоначалниците. 

„Искам да поздравя всеки един кмет на всяка една община от най-малките до най-големите населени места. Има много предизвикателства пред кметовете. Днес отличаваме тези, които са реализирали напредък за своите общини, няма по-голяма награда от тази. И 10-те категории са значими. Приветствам новата награда от тази година за дигитално училище, била съм в Математическата гимназия във Варна. Искам да насърча кметовете- възползвайте се от цигфровата трансформация, заедно можем да направим така, че нашите граждани и бизнес да вземат най-доброто от дигиталната трансформация. Надявам се, че много от вас са успели да кандидатстват за безплатен интернет на обществени места. Кметовете в България имат желание и енергия да осигурят безплатен интернет на публични места на своите жители. Когато се работи с ясна визия за бъдещето, успехът идва, а усилията са възнаградени”, каза Габриел на церемонията.

В раздел „Малка община“ призът отиде при градоначалника на Челопеч Алекси Кесяков, в раздел „Средна община“ - при кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, а в раздел „Голяма община“ - при управника на Русе Пламен Стоилов. 

„Поздравявам г-н Томов за успеха, който е постигнал за последните 6 г. Поздравявам го за това, че успява да сбъдва мечтите си и е част от медия, която се опитва да покаже доброто. Гласът на всички, които са ме подкрепили, е изключително задължаващ и се надявам да не ги разочаровам”, каза кметът Кесяков.

„Кмет на годината е не само гордост и чест, но и отговорност, благодаря на всички, които ме подкрепиха. Благодаря на г-н Борисов, на общинската администрация и на моето семейство, което бе моя опора и ми даваше кураж. Призовавам екипа на Kmeta.bg да показват все повече положителни практики в българските общини” , каза кметът инж. Добрев.

Стотици хиляди българи участваха във вота за определянето на най-добрите градоначалници. Всичко за церемонията по награждаването на отличените кметове четете на Kmeta.bg! Цялата церемония очаквайте тази вечер от 23.15 по БНТ1.

Снимки Красимир Свраков