Бяло поле се радва на модерна детска градина

  • 18 февруари 2020, 10:59
  • Default profile Автор Цвета Иванова
Medium dg belo pole proekt

Новопостроената детска градина на село Бяло поле, община Ружинци, бе официално открита днес. Председателят на парламента - Цвета Караянчева, преряза лентата заедно с депутата от ГЕРБ - Владимир Тошев, и  с кмета на общината - Александър Александров. Във Видинска област от десетилетия няма нова детска градина и откриването на тази в Бяло поле е прекрасен пример за добро взаимодействие между изпълнителната и местната власт, заяви Цвета Каарянчева пред събралите се за откриването жители на селото. Тя призова всички, които са на управленски позиции, да мислят повече за хората.

Детската градина „Щурче” в Бяло поле е построена със средства от правителството. Тя има приземен етаж и помещения за децата на следващ етаж, който се намира на 6 метра над земята. Стойността й е 682 000 лв. В момента градината посещават 26 деца.

В отговор на въпрос за промени в избирателния кодекс председателят на парламента сподели мнението си за машинното гласуване. Според нея техниката ще затрудни възрастните граждани, а младите няма да чакат на опашка за гласуване. Но трябва да се приеме това, което е в интерес на българските граждани, допълни Цвета Караянчева.