Цацаров откри прокурорска сграда в Чирпан

  • 19 декември 2017, 13:55
  • Default profile Автор Цвети Василева
Medium %d0%a6%d0%b0%d1%86%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b2

Главният прокурор Сотир Цацаров откри днес новата сграда на Районната прокуратура в Чирпан. Имотът е бивша собственост на Министерството на отбраната, предоставена за ползване на съдебната власт с Решение на Министерски съвет от миналата година. Ремонтът е осъществен изцяло със средства от бюджета на Прокуратурата на Република България и е на стойност 190 хил. лв.

Според Цацаров досега чирпанските прокурори са работили в най-лошите условия след колегите им в Несебър, където също вече имат нов дом. Той благодари на колегите си от предишния състав на Висшия съдебен съвет и за личното участие на министър-председателя за успешната реализация на идеята.  Доскорошният член на ВСС Румен Боев обяви, че 8-годишната сага за тази сграда е завършила с успех.

 „Колегите са в нов дом и им желая успешна работа. Нека пазят авторитета на прокуратурата, заслужават го”, пожела главният прокурор.

На откриването присъстваха още директорът на Национална следствена служба Борислав Сарафов, председатели на окръжните и районни съдилища в Стара Загора и Чирпан, представители на Прокурорската колегия от настоящия и бивш Висш съдебен съвет, апелативният прокурор на Пловдив, административните ръководители на Окръжна прокуратура Стара Загора и окръжен съд Стара Загора, областният управител на Стара Загора Гергана Микова, директорът на ОДМВР Стара Загора ст. комисар Георги Хаджиев,  кметове на общини.

Водосвет за здраве и благоденствие отслужи Старозагорският митрополит Киприан. Лентата на новия дом на чирпанските прокурори прерязаха Сотир Цацаров и Георги Видев, административен ръководител на Районна прокуратура Чирпан.

От Чирпан главният прокурор  Сотир Цацаров замина за Кърджали, където след като се запознае с последните резултати от разследването, ще коментира убийството на 7-годишната Дамла в Момчилград. Той коментира лаконично, че основната версия, по която се работи за  стрелбата срещу данъчния служител Иво Стаменов, е посегателство спрямо него в резултат на изпълнение на служебните му отношения. Провеждат се активни действия по разследването, свързани с кръга от търговски субекти, по които данъчният служител е работил. Стана ясно още, че той е прострелян веднъж, а втората рана е от стъкло. Вероятно е стреляно с карабина. Според последните данни състоянието на простреляния мъж вече е стабилно.