Царево даде по 500 лева на абитуриентите отличници

  • 05 април 2018, 12:57
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%a6%d0%b0%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%be %d0%b4%d0%b5%d1%86%d0%b02

Великденското настроение с дарове обзе Царево. В дните преди големия християнски празник завършващите средното си образование отличници от СУ „Никола Й. Вапцаров" получиха финансова подкрепа. Тя беше връчена от градоначалника инж. Георги Лапчев и председателя на местната организация на БЧК Мима Костадинова. Сумата, която всеки получи е 500 лв. Целта е финансово да се поощри усърдието на абитуриентите - отличници, а и да се улесненят родителите им в кандидат-студентския период.

Кметът бе категоричен, че ще продължи да наблюдава и подпомага младите и мотивирани за успех възпитаници на училищата в община Царево, тъй като е важно подкрепа да получават не само бедните и онеправдани, а и младите хора, които полагат усилия за това да бъдат първи в начинанията си.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Благотворителната кампания „Дар за Великден" на общинската организаця на БЧК Царево и Община Царево за трета поредна година радва жителите на морската ни община. Живеещите сами хора на възраст над 75 години на територията на община Царево са над 300. В рамките на кампанията „Дар за Великден" всички те получиха топъл обяд, яйца, козунак и курабии.

Общо 5000 лв. парична помощ зарадваха 32 души с постоянен адрес на територията на общината. Някои от тях са в  тежко здравословно състояние, сираци и многодетни семества или безработни.

Целодневна детска градина „Ален мак" в града също е включена в благотворителните дейности на „Дар за Великден". Малчуганите получиха лакомства, търсиха с усмивки и радостни възгласи шоколадовите си яйца в двора и посрещаха гости  - общински съветници и председателя на БЧК Царево – Мима Костадинова.