Царево гласува 14 млн лв бюджет

  • 26 февруари 2013, 13:08
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a10e2a85c13

Близо 14 млн. лева ще бъде бюджета на община Царево за 2013г., реши местният парламент. Сумата е с 10% по-голяма от предходната година, а увеличението изцяло ще отиде в капиталовата програма на най-южната крайморска община. Кметът на общината инж. Георги Лапчев представи бюджета пред общинските съветници и го нарече "бюджет на прогреса и начало на възхода за общината". Той увери присъстващите, че финансовата рамка е добре прецизирана и експертно уточнена. Довършване на новата пристройка на ОДЗ - Царево, изграждане на лятно кино, ремонт на съществуващи и изграждане на нови тротоари и улици са само част от планираните инвестиции в Царево.
В Ахтопол ще се работи по вкарване в регулация на местностите „Коросията” и „Лозята”. Там също ще бъдат инвестирани немалко средства за инфраструктура. На нови улици ще се радват и в Лозенец. Освен това там ще започне и ремонт на дерето на северния плаж, което е финансирано по европейски проект.
Предвижда се закупуване на нови автомобили за сметосъбиране и миене на улици и нови контейнери и кошчета за смет.
На финала на днешното заседание кмета на Община Царево благодари на общинските съветници за подкрепата. Той заяви, че това е един реален бюджет, поставен на стабилна основа, напълно съвпадащ с новото, модерно виждане на Общинската администрация за баланс между финансова стабилност на общината и просперитета на отделните групи граждани.