Цел на всеки градоночалник е да има работни места

  • 31 октомври 2017, 11:17
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium vasko stoilkov

Градоначалникът на Сливница Васко Стоилков спечели първото място в раздел „малка община“ в категорията "Инвестиции и работни места" в провеждащия се национален конкурс "Кмет на годината", организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg. Веднага след приключване на награждаването по време на официална церемония в Sofia Tech Park, кметът сподели какво е усещането да получи този приз.

- Как се чувствате след отличието?

- Чувството е особено приятно. Изключително съм радостен, че получих награда именно в тази категория, защото крайната цел на всеки градоночалник е да има работни места, да има по-високо заплащане и всичко останало, което се прави е всъщност резултата от положения труд. Всичко, което е правено през годините сега дава резултат. Накрая, когато едно населено място стане привлекателно, по-хубаво и популярно привлича инвеститори и това всъщност е основната цел - да има повече инвеститори, увеличаване на работната заплата и жителите да се чувстват по-добре.

- Защо според Вас гражданите на България избраха Сливница да спечели в категорията "инвестиции и работни места"?

- Спечелването на тази награда е резултат от положения труд. Когато общината се развива във всички направления накрая започват да се отварят работни места. В Сливница дълги години не е имало инвеестиции. Много ме радва най-вече това, че през последните години обърнахме нещата и вече има много голям интерес.

- Какво смятате за провеждането на конкурса "Кмет на годината"?

- "Кмет на годината" е страхотна идея. Това е конкуренция първо между нас-кметовете да работим по-добре, след това в края на всяка година да видим дали има резултат, дали са гласували хората за нас. Ако има резултат - това ни дава сила да продължим, ако пък няма - се амбицираме още повече. Доверието, което получиш много задължава да се работи с още по-голям хъс.