Цените на лифт картите в Пампорово няма да поскъпват

  • 03 декември 2015, 15:07
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a5e17201447

Цените на лифт картите и билетите за новия зимен сезон в Пампорово няма да поскъпват и запазват разценките от последните няколко сезона.


Еднодневната лифт карта и тази зима ще се предлага по 53 лева за възрастен и 32 лева за деца , като за малчуганите до 7 години цената е 12 лева.


По традиция в началото на сезона ще бъдат обявени преференциалните и по-ниски цени за ползване на лифтовите съоръжения, от които може да се възползват най-нетърпеливите любители на зимните спортове.


Подготовката за новия зимен сезон в Пампорово върви усилено, а курортът има пълна готовност да стартира с много подобрения и новости, които очакват гостите и първите туристи в ски зона Пампорово.


Официалното откриване на сезона в Пампорово все още не е обявено официално като дата, от управата на „Пампорово“АД изчакват подходящи метеорологичните условия, за да се подготвят трасетата в ски зоната.


За официалното откриване е подготвена забавна програма с атрактивни музикални представления, забавни игри за малки и големи и специални награди от спонсорите. Очакват се голям брой приятели на курорта, медии и партньори от съседните държави - Турция, Сърбия и Гърция. За публиката в Пампорово са планирани атрактивни забавления през целия ден – DJ парти от сутрин до вечер, зимен фест с топли напитки и атрактивни състезания от спонсорите, забавни игри и томбола с награди.


 И тази година в курорта ще се предоставят атрактивни  условия за спорт на ученическите групи и децата, което е част от социалната политика за стимулиране на спорта сред младежта и подрастващите.


"Пампорово" АД инвестира в подобрение на ски зоната, като за новия зимен сезон туристите вече ще могат да използват новия 4 седалков лифт „Ах.Петър Петров“, който ще влезе в експлоатация от тази зима. Той замени стария влек „Двата моста“ в местността Малина и ще обслужва черната писта №3 или общо 80% от ски пистите. Новият лифт ще облекчи туристопотока в ски зоната и ще бъде предпочитан от много туристи. Новият лифт е с дължина 1300 метра, денивелация 377 метра и капацитет 2000 човека на час.