Чаровна математичка е новата "Мисис Бургас"

  • 25 март 2019, 17:32
  • Default profile Автор Александра Петрова
Medium th 11788956684 1092x728

Мариана Атертон е новата носителка на титлата „Мисис Бургас 2019“.

39-годишната брюнетка е дипломиран бакалавър по приложна математика в Софийския университет „Климент Охридски“, след това е завършила с отличие магистратура в Технически немски университет в Мюнхен. Стипендиант е на „Баварската елитна академия“, в която след завършването си е избрана за председател на дружеството за Алумни. Благодарение на бизнеса си успява да съчетава своята страст към екзотичните дестинации, водните спортове и приключенията.

Подгласнички на победителката станаха 40-годишната Юлиана Стоянова, която е майка на 5-годишни тризнаци и 34-годишата Милослава Костенска.

Тази година беше връчена още една титла – „Мисис Бургас Милениум“. С нея беше отличена Ирена Бадалова от Приморско. 55-годишната бизнесдама ще представя България на световния конкурс за омъжени жени „Мисис Милениум Юнивърс“, който ще се проведе в Малайзия в края на месец май.

Лице на публиката стана 38-годишната Вероника Петкова, която събра най-много гласове в онлайн вота. Чаровната блондинка е икономист по образование, майка на 3-годишна дъщеря.

Претендентките за короната дефилираха в три тура – с тоалетите на бутик "САЛМА", в спортно-елегантна визия, а също с официалните рокли на модна къща "Диома" и бижута "Сваровски".

Тазгодишното издание на конкурса „Мисис Бургас“ се обедини и около благородната кауза да помогне на танцова формация „Петлите“. В инициативата имаха възможност да се включат всички гости, сред които бяха бизнесмени, политици, общественици.

За доброто настроение между отделните турове се погрижиха Веселина Дамова, Симона Маринова и Калина Енчева. Трите млади изпълнителки са възпитанички от школата на бургаския вокален педагог Кина Христова, ВС“Сезони“.

Домакин на конкурса „Мисис Бургас“ и тази година беше 5-звездният Гранд хотел и СПА „Приморец“.