Част от учащите обратно в клас (Обновена)

  • 14 януари 2021, 10:08
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%ba%d0%bb%d0%b0%d1%81%d0%bd%d0%b0 %d1%81%d1%82%d0%b0%d1%8f5

Огнища в Европа

Трябва да наблюдаваме и негативните тенденции. Те са най-вече във Великобритания и Чехия. Във върха на епидемията през пролетта на Острова хоспитализираните са били 18 000, сега са 30 000, въпреки че мерките сега са много по-строги.

Същото е и в Чехия, огнища има и в Холандия.

Въпреки добрите новини у нас, трябва да бъдем много внимателни. Гражданите да носят маски, да спазват дистанции, да се дезинфекцират, да се избягват масовите събития.

Това коментира председателят на оперативния щаб Венцислав Мутафчийски.

Добрите резултати държим на всички български граждани, които спазват мерките, заяви здравният министър Костадин Ангелов.

Ако мислим само за изборите, а не за здравето на хората, ще трябва да избираме нов народ, заяви още той.

Скандалът в Сандански

Проверката в Сандански е приключена. На 9 януари са били ваксинирани 24 лица, които не са включени в първата фаза на ваксинация. В РЗИ-Благоевград не се отчитат серизони нарушения, да за бъдат наложени на най-тежките дисциплинарни наказания.

Една посока, за да опазим здравето

Днес във Велико Търново ще се запозная на място с начина, по-който протича ваксинирането. Ще направя всичко възможно ваксинацията, мерките и информацията да се движат в една посока, така че да запазим здравето си.

Възтановяване на практическото обучение

Началото на февруари е още много далече, за да говорим. От утре ще има заповед за възстановяване на част от практическото обучение в средното образование и висшите училища - само за часовете, което не могат да да се провеждат в онлайн среда.

Възстановяват се плановият прием и плановите операции.

Доброволна ваксина - свободни пътувания

Когато една ваксина е свободна, не можем да ограничаваме правата на придвижване, заяви здравният министър в коментар, че Гърция иска имунизационен паспорт за пътувания в ЕС.

Очаквайте подробности.