Честит рожден ден, Нина Добрев!

  • 09 януари 2019, 07:40
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 544645 266976280082006 1886951222 n

Нина Добрев (Николина Константинова Добрева) е родена на 9 януари 1989 в София.

Тя се мести да живее в Торонто, Канада със своите родители на 2 години. От много малка тя показва талант на артисти, както и много големи амбиции. Занимава се с танци, гимнастика, театър, музика, визуални изкуства и актьорско майсторство. Като модел тя се снима в реклами, което е трамплин към актьорската професия, започва да ходи на много прослушвания. Скоро след телевизионните реклами тя получава роли във филмите Fugitive Pieces (2007), Away from Her (2006) и популярния телевизионен сериал  "Degrassi: The Next Generation" (2001).

Завършва образованието си в гимназията Джей Би Тайрел-старши, след което продължава в Уиксфордски колеж за изкуства в Скарбъро. След това записва „Социология“ в университета Райърсън в Торонто, но прекъсва през 2008 година, заради актьорската си професия. Актьорско майсторство е учила в школата на Дийн Армстронг.

Нина Добрев обича много да пътува, за това много често се връща в Европа, както и обикаля и други кътчета на света. Обича да играе волейбол, футбол, плуване, скалн катерене, кара сноуборд, язди. Но от всичко най-много обича актьорската професия, тя й е страст, все още има чувството, че актьорското приключение тепърва започва.

Добрев става популярна от участието си във вампирския сериал "Дневниците на Вампира" където има не леката задача да играе два героя Елена Гилбърт и Катрин Пиърс. 

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за март на тема "Пазители на българския дух" ТУК!