ЧЕЗ инвестира 1,2 млн. лева в Западна България

  • 18 май 2014, 09:58
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5378837d6d90c

"ЧЕЗ Рзпределение България" започва през май 28 нови обекта за развитие и модернизация на електроразпределителната мрежа в Западна България, съобщават от дружеството.


В столицата стартира подмяната на 14 километра кабели от мрежата средно напрежение от подстанция "Овча Купел", за която ще бъдат вложени близо 250 хил. лева.


Най-големият проект в плана за реконструкция е въздушната мрежа - ниско напрежение, в с. Гложене, община Козлодуй, където ще бъдат инвестирани 346 хиляди лева.


"Целта на всички проекти, които започваме през май, е да бъде подобрено качеството на услугата, която предлагаме на нашите клиенти" заяви регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал.


По думите на регионалния мениджър стопанисваната от ЧЕЗ мрежа в голямата си част е стара, съоръженията са с изтекъл жизнен цикъл и спешно се нуждае от подмяна или реконструкция. Той допълни , че въпреки сериозния натиск и липсата на яснота относно възвръщането на вложените за реконструкцията инвестиции, работата по подновяването на електроразпределителната мрежа ще продължи, за да бъдат избегнати бъдещи аварии.