ЧЕЗ с призив към клиентите за безкасово плащане на сметките

  • 18 март 2020, 18:08
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%a7%d0%95%d0%97 %d0%bb%d0%be%d0%b3%d0%be

„ЧЕЗ Електро България“ АД информира отново своите клиенти, че възможностите, които осигуряват начините за плащане на сметки от разстояние, са за предпочитане, особено в ситуацията на прилагане на засилени мерки за предпазване от опасността за заразяване с коронавирус.

Дружеството призовава клиентите да използват осигурените от Дружеството 9 начина за безкасово плащане – по банков път чрез директен дебит, банкомат или платежно нареждане, по интернет чрез интернет банкиране, системите на ePay.bg, ОББ, Icard.bg и Транскарт или директно през сайта на ЧЕЗ, с sms през системите на ePay и Icard, които дават на клиентите и достатъчно сигурност.

По банков път:

С платежно нареждане: превеждате дължимата сума в най-удобния за Вас банков клон.

Чрез банкомат: превеждате дължимата сума чрез Вашата дебитна или кредитна карта. Необходимо е да знаете Вашия клиентски номер.

С директен дебит: с изричното Ви съгласие банката да извърши плащане на дължимата от Вас сума от Вашата разплащателна сметка.

По интернет:

Интернет банкиране: нареждате плащане на дължимата сума чрез обслужващата Ви банка по интернет.

Чрез системата „EPAY”  www.ePay.bg. Нареждате плащането по Интернет след предварителна регистрация.

Чрез системата „UPAY“ на ОББ https://www.ubbpay.bg.  Нареждате плащането по Интернет без предварителна регистрация.

Директно през сайта на ТФС www.transcard.bg. Нареждате ръчно или автоматично плащане по интернет след регистрация в сайта на „Транскарт Файненшъл Сървисис“ ЕАД /ТФС/.

Директно през сайта на iCard www.icard.bg. Нареждате плащане по интернет директно от персоналната си страница в сайта на компанията, след направена регистрация.

Плащане чрез sms

Необходимо е да притежавате мобилен телефон с номер към български оператор и валидна банкова карта. Услугата се предлага от ePay -    www.epay.bg и iCard -   www.icard.bg. Важно е да посочите Вашия клиентски номер.

„ЧЕЗ Електро България“ АД напомня на клиентите, че номерата на банковите сметки на Дружеството за битови клиенти са: СИТИ Банк IBAN: BG62 CITI 9250 1111 1CEZ EL и ING Банк IBAN: BG97 INGB 9145 1111 1 CEZ EL, а за бизнес клиенти ING Банк IBAN: BG72 INGB 9145 7777 7CEZ EL и СИТИ Банк

IBAN: BG37 CITI 9250 7777 7CEZEL.

За клиентите, които нямат възможност да използват безкасовите начини на плащане, „ЧЕЗ Електро България“ АД напомня, че на тяхно разположение са и общо 6280 места за плащане, включително каси на партньорите ни „Изипей“, „Фастпей“, „Български пощи“, Банка „ДСК“, „УниКредит Булбанк“, като препоръката на Дружеството е при посещението на касовите салони им стриктно да се спазват разпоредените мерки за ограничаване възможността от заразяване с вируси. Клиентите могат да превеждат дължимата сума по клиентски номер и фактура и чрез над 1 000 терминални устройства на Cashterminal.

Допълнителна информация за възможностите за различните видове плащания може да се получи и на телефонна линия 0700 10 010, на info@cezelectro.bg, както и на сайта на компанията www.cez.bg, секция „За клиента“.