"Човек може да има много сродни души" – Камерън Диас

  • 30 юли 2020, 07:39
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%9a%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d1%80%d1%8a%d0%bd %d0%94%d0%b8%d0%b0%d1%81

Човек може да има много сродни души. Не е задължително да е само една. И не е задължително това е твоята половинка. Аз имам много сродни души сред моите приятели! Така разсъждава днешната здездна рожденичка Камерън Диас – любимка от екрана на милиони хора.

На 16-годишна възраст тя започва кариерата си като модел, сключва договор с модна агенция „Elite Model Management“. 

На 21-годишна възраст, Диас участва в прослушване за „Маската” (The Mask“), получава препоръка на агент на Elite, който знае, че се търси актриса за главна женска роля, и се среща с продуцентите на филма. Тъй като няма предишен опит, тя започва да взема уроци по актьорско майсторство след кастинга. „Маската“ се превръща в един от първите десет най-касовите филми на 1994 г.За ролята си като салонната певица Тина Карлайл, Диас печели номинации за няколко награди и получава етикета „секс символ“.

Следващите й звездни филми са „Сватбата на най-добрия ми приятел“ („My Best Friend's Wedding“) и „Луд живот“ („A Life Less Ordinary“), и двата през 1997 г. На следващата година тя участва в разбиващия хит „Ах, тази Мери“ („There's Something About Mary“, 1998), за който е номинирана за Златен глобус за най-добра актриса в мюзикъл или комедия. Тя получава признание от критиците за изпълнението си в „Да бъдеш Джон Малкович“ („Being John Malkovich“, 1999), който печели номинация за награда на Британска академия за филмово и телевизионно изкуство (БАФТА) за най-добра актриса в поддържаща роля и номинация Златен глобус за най-добра поддържаща актриса. Номинации за Златен глобус има още за филмите „Ванила Скай“ и „Бандите на Ню Йорк“.

Диас се оттегля от актьорството през 2014 г. През януари 2015 г. се омъжва за музиканта Бенджи Мадън, а само дни по-рано е обявено, че е родила дъщеря им, която са кръстили Радикс.