Чудотворна икона за по ден в Габрово и Велико Търново

  • 12 март 2019, 13:01
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d1%81%d0%b2 %d0%b5%d1%84%d1%80%d0%b5%d0%bc

Икона с чудотворните мощи на Св. Ефрем Нови ще бъде за по ден в Габрово и Велико Търново. Тя ще престои само ден в Габрово на 16 март - събота. Посрещането на иконата на светия великомъченик и чудотворец Ефрем Нови ще бъде в 9:00 часа, тя ще бъде изложена за поклонение в храм "Успение Богородично". В 17.00 часа пред иконата с мощите на свети Ефрем Нови ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение на християните. За Св. Ефрем се знае, че чува молитвите на вярващите много бързо и помага за страшни болести като рак, психични разстройства, сърдечни болести. 

На следващия ден - 17 март (неделя) иконата ще бъде във Велико Търново. Посрещането на иконата на светия великомъченик и чудотворец Ефрем Нови ще бъде в 9 часа сутринта, тя ще бъде изложена за поклонение в храм "Рождество Богородично", и ще престои само за ден. В 17 часа пред иконата с мощите на свети Ефрем Нови ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение.

Идването на мощите на свети Ефрем Нови Чудотворец съпътства и събитието по представяне на книгите за неговия живот и чудеса "Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови" и детската "Светецът светкавица" от 17.30 часа отново в храм "Рождество Богородично" в Търново. Автор на книгите е журналистът от Тв Европа и водещ на новините Ангел Бончев. Премиерата на книгите в града ни ще бъде много специална. Гръцката музикална звезда Никос Месогитис идва за представянето на четивата. Самият той е много свързан със светията, заради няколко преживени чудеса, които има самият той, направени от свети Ефрем Нови. Самият той е и представител и на Месогийската епархия в област Лаврио, в Гърция. През 2011-а година Никос е един от тримата души, присъствали на отваряне раклата с мощите на свети Ефрем в гръцкия град Неа Макри, малко преди канонизацията на светията. Веднъж, когато му се е молел за помощ Свети Ефрем му се е явил и го приканил да се успокои, и че ще му помогне.

Народът на Гърция го е нарекъл светец-светкавица, защото светкавично отговаря на просбите на призоваващите го.