Чупрене отново е ловна столица

  • 08 септември 2018, 14:59
  • Default profile Автор Цвета Иванова
Medium 4uprene loven sabor 3

Днес следобяд в Чупрене започва петото издание на ловния събор, съобщи  Владислав Антонов, председател на  ловно-рибарското сдружение „Миджур“. Негови организатори са общината и сдружението.

Съборът започва с освещаване на знамената на ловните дружинки от област Видин. След това започва киноложко изложение, в което авджиите показват ловните си кучета. Днес ще се състои и първото състезание – по стрелба с въздушна пушка.

Съборът е предназначен не само за ловци, но и за любители на планината, за туристи. Очакват се над 3000 души  да се съберат на площада в селото. За всички сръбски готвачи приготвят ястия от дивеч, въртят чевермета. За ловците има щандове с ловни принадлежности. Освен от областта, в Чупрене пристигнаха и ловци от две ловни организации в Сърбия – в селата Миничево и Свърлинг.

Днешният ден ще завърши с концерт на група „Южен вятър“ от Сърбия.

Утре съборът продължава с две състезания – за  кучета, които са обучени в гонене на дива свиня, и за кучета, които работят на стойка. За стопаните на класираните на второ и трето място  има интересни награди – ловни ножове, раници. Победителите във всички състезания получават за награда екскурзия до Залцбург, където ще се състои световно ловно изложение.