Църквата „Св. aрхангели Михаил и Гавраил” отваря врати за Arbanassi Summer Music

  • 29 юли 2015, 08:31
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 8e34 dbcb

Три чудесни концертни вечери предлага шестото издание на Фестивала за класическа камерна музика Arbanassi Summer Music. Музикалното събитие ще се проведе от 10-и до 14-и август  в уникалната с акустиката и стенописите си църква „Св. Архангели Михаил и Гавраил“ в Арбанаси.


Фестивалът е по инициатива на Регионалния исторически музей - Велико Търново и се реализира с подкрепата на общината и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов“. Програмата тази година е фокусирана върху спиращата дъха музика на чешките композитори Леош Яначек и Бохуслав Мартину.


Ще бъде представено и  впечатляващото творчество на младата композиторка Добринка Табакова, живееща и творяща в Лондон. Произведенията ще бъдат изпълнени от международна формация музиканти, водещи солисти на Кралската фламандска филхармония  и други световни оркестри -  Венета Сарейка (виола),  Димитри Местдаг (обой), Юлита Фъсева (контрабас), Александър Колард (хорна), Мария Павлович (кларинет), Диего Либерати (виолончело), Барбара Гийпнер (виола), Лив Гусенс (флейта), Питер Нойтен (фагот), Шърли  Лечие (виола) и Бено Вирател (бас кларинет).  


Началният час на всички концерти е 19.30. Вечерите ще започват в двора на  "Св. Архангели Михаил и Гавраил" с представяне на композиторите и  произведенията, които след това ще бъдат изпълнявани в уникалната църква. Билети за концертите на цена от 10 и 15 лева се предлагат в Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“ 5 във Велико Търново.


Още новини от Велико Търново и региона вижте ТУК


Гласувайте в конкурса "Кмет на годината" ТУК.