Цветан Цветанов: Правителството прави всичко възможно, за да осигури европейски средства за общините

  • 16 октомври 2015, 15:19
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 4f648ea8 fb2d 74fc

Правителството прави всичко възможно, за да осигури на общините възможност да усвояват европейски средства, съобщи при посещението си в община Твърдица заместник – председателят ПГ на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, предаде „Фокус”. Според него това е било валидно и за първия мандат на ГЕРБ и в момента се прави всичко възможно общините в страната да имат пълен достъп до всички програми, които се предлагат през новия програмен период.


Днес Цветан Цветанов бе на откриването на новия стадион в Твърдица, реализиран по европейски проект. Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ изтъкна, че Твърдица е една от общините, които успешно се справят с усвояването на европейски средства и приведе пример, че само по време на управление на мандата на кмета Атанас Атанасов малката подпланинска община е усвоила 10 млн. лв. от различни европейски проекти.


Цветан Цветанов пожела успех на Атанас Атанасов, който се кандидатира за втори мандат начело на Твърдица. Той отново припомни на гражданите, че е изключително важно да се гласува, по този начин се неутрализира въздействието на платения вот.


На откриването на новата придобивка на Твърдица присъства и министърът на земеделието и храните Десислава Танева, за която Цветанов отново подчерта, че е най – успешният земеделски министър, който България е имала през последните 25 години. На откриването на стадиона присъстваха още народни представители от ГЕРБ, представители на институции от община Твърдица и област Сливен.