Цветанов: 7,4 млрд. лв. за общините да кандидатстват за финансиране на проектите си

  • 21 март 2018, 20:30
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium news 47861 98013

Наш ангажимент е да подкрепяме развитието на община Свищов. В настоящия програмен период 7,4 млрд. лева са осигурени, за да могат общините да кандидатстват за финансиране на проектите си. Това съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с граждани на Свищов. Заедно с Цветанов на срещата с присъстваха и великотърновският кмет Даниел Панов, депутатът от ГЕРБ-Свищов Станислава Стоянова, председателят на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов и свищовският градоначалник Генчо Генчев.

Цветан Цветанов отбеляза, че България трябва да има и своето решение какво да прави и след 2020 г., като усилията ни трябва да са насочени към запазването на кохезионната политика. „Общините у нас се нуждаят от европейската солидарност. Когато се обсъждат политиките в новия програмен период, трябва да бъдем единни и като българи да отстояваме общите си интереси“, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

„Фалшивите новини са голям проблем в момента. Много хора са наивни и им вярват. Отговорът на фалшивите новини са срещите като тази. Ние, политиците, трябва да мислим като родители, защото в момента се създават условия за увеличаване на агресията. За съжаление, в голямата политика има огромна конфронтация, която води до разделение в обществото“, каза още Цветанов.

„Европейските средства преобразяват общините“, категоричен бе великотърновският кмет Даниел Панов. „Това, което виждам че се случва в Свищов, е плод на единомислие и сериозна работа. Това е един пример, който политиците от опозицията трябва да следват, вместо да използват езика на омразата“, препоръча Панов. По думите му в Свищов показваме как можем да работим заедно, защото кметът е от БСП, а председателят на Общинския съвет е от ГЕРБ. „Нагоре не се върви, като се насажда омраза към другия“, обясни кметът на Велико Търново.

Пред присъстващите свои съграждани градоначалникът на Свищов Генчо Генчев сподели, че през годините общината е загубила много. Той съобщи, че благодарение на отпуснатите от правителството в края на миналата година над 2 млн. лева ще се ремонтират над 45 улици в града и ще се подновят водопроводни връзки.