Цветанов: Кметове на ГЕРБ в още 40 общини след изборите

  • 20 януари 2019, 13:21
  • Default profile Автор Kmeta.bg
%d1%86%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2

ГЕРБ е най-добрата платформа за решаване на местните проблеми, най-добрата политическа сила, която го доказа и в Европа. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на Националната предизборна среща на партията, която се проведе в НДК в София. 

По думите му Асеновград, Троян и Самоков са трите града, в които ГЕРБ трябва да спечели. Цветанов даде като добър пример за партийна активност лидерът на ГЕРБ в Пловдивска област и кмет на Стамболийски Георги Мараджиев, защото е укрепил местните структурите и те вече приемат нови членове.

"На местните избори трябва да покажем сила, идентичност и потенциал", каза Цветанов. "Имаме реална възможност след местните избори да имаме кметове поне още в 30-40 общини", посочи той.

Заместник-председателят на ГЕРБ е убеден, че трябва да се покаже сила за победа в общини на БСП.

Според Цветанов, за да се стигне до победа, трябва да имам много силна организация по места.

От утре до 20 февруари ГЕРБ ще проведе номинационните си събрания за кандидати за евродепутати в цялата страна.  

"За мен акцентът тази година са местните избори. Но най-вълнуващи са европейските избори. В момента имаме 6 прекрасни евродепутати от ГЕРБ и един брилянтен еврокомисар в лицето на Мария Габриел", изтъкна той.

По думите му евроизборите ще бъдат тест за управлението и стабилността на страната. 

"2022 г. до Велико Търново ще има магистрала, ако управлява ГЕРБ. Ще има път Видин-Ботевград, Русе-Велико Търново, Калотина - София, автомагистрала "Струма" ще бъде завършена. Все необратими неща. Но това може да стане само, ако имаме успех на европейските избори", предупреди той. 

Цветанов похвали поименно доста активисти от малки и големи общини, като отчете:

Георги Мараджиев, кмет на Стамболийски, успя за кратко да обиколи и съживи всички структури.

Младежките структури на Пловдив-област са съживени, имат свой живот.

Даде пример какво се случва в Перущица. Даде пример с Иванка Петрова в Смядово.

А също - с Жоро Икономов, кмета на Банско, че още от септември е готов за изборите. При 12 000 жители в Банско има 1500 членове на ГЕРБ - една добре смазана машина. Хора, които са част от успеха, запознати са и решават проблеми, заяви Цветанов.

"Искам специално да благодаря на структурите в Силистренско - знам какво е да работиш в Дулово. Давам за пример и това, което се случва в Смолян, където запазваме кметовете и там, благодарение на Николай Мелемов, и в Доспат, където изборите са истинско изпитание и голямо предизвикателство", каза още заместник-председателят на ГЕРБ.

Цветанов благодари и на кмета на Девин и на Шукри във Воден, кмета на Велинград и на кмета на Брест Цецо Луканов. 

"Кметът трябва да работи с всеки един – с всеки трябва да сме човеци", изтъкна премиерът Бойко Борисов, който също присъства на Националната среща на ГЕРБ. 

"Ако тръгна по градовете, кмет по кмет, няма град без нещо, което не е направено. В същото време сме толкова силни, а ви няма имунитета и съпротивителната сила“, посочи той.

Борисов остро разкритикува членовете на партията, министрите и местните управници.

"Министрите недоглеждат това, което вкарват в парламента, защото си мислят, че парламента ще го поправи. Влизаме в гнездото на осите и Цветанов трябва да полага висш пилотаж, понеже обича с пилоти да се надговаря, за да поправи глупостите, които сме пускали. Има толкова недогледани места. Кметовете – направиха ви една активна кампания за санирането, показаха ви 1-2 протекли блока – вас това не ви интересува. Но какво се случи – хиляди блокове санирахме, а вие не отидохте веднъж да съберете хората да ги питате дали са доволни. В публичното пространство остана, че калпаво сте ги санирали. Ако е вярно – това е ужасно, ако не е, защо не се защитихте", посочи още министър-председателят.

Градоначалникът на София Йорданка Фандъкова, която бе част от форума в НДК коментира предстоящите избори. "За мен на изборите през тази година не е важно кой от нас ще бъде евродепутат, кмет или общински съветник, единственият важен въпрос е дали ще покажем на хората, че сме си свършили работата и че правим живота им по-добър“, заяви столичният управник.

На събитието присъстваха още депутати, министри, ръководители на местни структури, еврокомисарят Мария Габриел.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Еко е, събираме разделно" ТУК!