Цветанов: Всеки, посетил Русе през последните месеци казва, че това е малката Виена

  • 10 октомври 2015, 10:35
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 4d553e5c e967 8694

Всеки, който е посетил Русе през последните месеци казва, че това е малката Виена. Аз смятам, че това е заслуга на Пламен Стоилов и неговия екип, заяви тази сутрин председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов при прегледa на новото кръгово кръстовище с пешеходен подлез на бул. „Цар Освободител“, бул. „Генерал Скобелев“ и бул. „Липник“ – компонент от Проект „Интегрирана система за градски транспорт на град Русе“. Той бе придружаван от евродепутата Мария Габриел, областния координатор на ГЕРБ в Русе Пламен Нунев, народните представители Светлана Ангелова и Свилен Иванов, кандидатa за кмет на Община Русе Пламен Стоилов и кандидати за общински съветници.


„Днес сутринта имахме възможността да се срещнем с жителите на квартала – те са страшно удовлетворени от това, което се случва и не са вярвали, че това може да се случи. Знаете колко непривлекателно беше там мястото с бетонните гаражи, които бяха разчистени. Имаше сериозно напрежение сред хората, защото те смятаха, че друго ще се прави, но не и този пробив, който е изключително важен за русенци. Залата, която виждаме зад нас е едно доказателство за това, че когато ГЕРБ управлява действително има строителство, има срокове, които се изпълняват и това, което беше най-удовлетворително от днес казаното от строителните техници, е че действително графикът се спазва и в края на годината ще имаме изцяло изградено кръгово движение, което действително ще може да облекчи потока и подхода към спортната зала”, заяви той. Цветанов изтъкна, че освен това ще има страхотна пешеходна зона със зелени части, действително привлекателна за русенци. „Има предвидени 14 км. велоалеи, което ще даде една алтернатива за жителите на Русе”, каза още Цветанов.По думите му това е още едно доказателство за силната връзка на правителството с министър-председател Бойко Борисов с местната власт и разбира се връзката, която има партията с Брюксел. „Мария Габриел е едно доказателство за подкрепата от ЕП и ЕНП. Убеден съм, че с подобни политики хората ще бъдат удовлетворени от реалните неща, които се случват”, добави г-н Цветанов след като видя обекта, с изграждането на който се подобрява значително сигурността на хилядите русенци и гости на града, идващи към центъра на града с автомобили. Наред с това се осигурява бърз достъп на множеството посетители на събития в новата „Булстрад Арена“.


Инфраструктурните обекти от проекта “Интегрирана система за градски транспорт“ се движат в график и те тотално ще променят визията на града, каза кандидатът на ГЕРБ за кмет на Община Русе Пламен Стоилов. „Използвахме идването на господин Цветанов, за да презентираме напредъка по най-важните инфраструктурни обекти от проекта за интегриране на градския транспорт. Това, което показахме, както и линейните графици, които бяха представени показват само и единствено едно – движим се изцяло в графика”, заяви Пламен Стоилов. Той допълни, че има създадена перфектна организация и в средата на декември се приключва с абсолютно всички проекти.„На 15 октомври ще изместим жп линията върху новоизградения мост до „Кауфланд” и след седмица пробивът ще бъде готов, което ще даде възможност да свържем двата пътни участъка и реално да го отворим. Навсякъде се движим в график”, отбеляза Стоилов. „Мисля, че господин Цветанов ще остане доволен от това ,което вижда, но най-важното е, че в срещите, които провеждам в момента с всички мои съграждани оценката им е изключително висока точно за тези големи инфраструктурни проекти, които тотално променят визията на Русе. Със завършването на тези два обекта – пробива на към кв. „Родина“ и кръговото с подлезите към всички основни лъчове, този район на Русе става един от най-красивите, най-атрактивните и модерните, което вече ни дава основанието да претендираме за европейска визия и за съвсем друг стандарт”,


Проектът е на обща стойност почти 30 млн. лева, а финансирането е осигурено по Оперативна програма «Регионално развитие » 2007 - 2013 г. Малко преди това бе направен преглед на новото кръгово кръстовище на ул. "Чипровци" и пробива "Кауфланд".


Тази вечер от 18 часа на площад „Свобода“ започва големият предизборен концерт на ГЕРБ, на който ще бъдат представени кандидатите за кмет на всички общини в областта, както и листата с кандидати за общински съветници в Русе.


Още новини за Русе и региона четете ТУК.