Цветни фонтани са новата атракция в Стара Загора

  • 10 юли 2019, 12:55
  • Default profile Автор Цвети Василева
Medium %d1%84%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%bd %d1%81%d1%822

Осем фонтана в Стара Загора носят прохлада и настроение за гражданите през летните дни.

Най-новата атракция са фонтаните пред сградата на Община Стара Загора. Деца и родители с нетърпение чакат пускането на водата, за да се разхладят през юлските жеги.

В работните дни - от 17.00 до 22.30 часа, и в почивните - от 9.00 до 22.30 часа, през летните месеци, водната атракция ще носи настроение и прохлада. 

Цветните фонтани бяха изградени в рамките на проекта за обновяване на площадното пространство. След приключване на ремонтните дейности и стартирането на водната система, площадът стана притегателно място за срещи и отмора на старозагорци от всички възрасти. 

Общо осем фонтана в града радват жителите и гостите на Стара Загора. За тяхната поддръжка отговаря общинското звено „Озеленяване и комунални дейности“. Работи се по отстраняване на проблем с друга любима водна атракция – фонтана в парк „Зеления клин“. Установено е, че има пропадане на отводнителните тръби, което затруднява източването на водата и почистването на съоръжението. 

Много са и посетителите около фонтан „Жабките“ в началото на парк Аязмото. Емблематичният за поколения старозагорци фонтан бе обновен в рамките на проекта за реновиране на парка.

Млади и стари се събират всеки ден и около фонтана в парк „Пети октомври“ (Градската градина), за отмора и разхлада.