„Да, България!“ търси медийно внимание чрез скандали и проформанси

  • 19 януари 2021, 13:25
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d1%81%d1%82%d0%be%d0%b9%d1%87%d0%b5%d0%b2

Градската  десница в лицето на „Да, България!“ и конкретно на Христо Иванов търсят медийно внимание чрез скандали и проформанси, защото са наясно, че така се печелят последователи. Да не забравяме, че тази шумна форма е по-разпознаваема за широк кръг избиратели. Откакто миналата година акцията на Иванов на плажа в Росенец доби голяма популярност, този тип медийно поведение явно се счита за успешно. Така коментира пред kmeta.bg доц. Стойчо Стойчев от СУ „СВ. Климент Охридски“ нападките на един от лидерите на „Да, България“ Иванов срещу Виолета Сечкова, след като тя стана почетен консул на Южна Корея. От МВнР съобщиха, че Южна Корея на два пъти е искала Сечкова на тази длъжност.  Този пост е представителен и не се заплаща. Това не попречи на Иванов да атакува Сечкова с нейни снимки като модел и да прави свои предположения коя е българската „Мата Хари“.

„Такова поведение е обяснимо, защото познатите неща, като говоренето срещу корупцията, съдебната система и в частност прокуратурата са вече предъвкани теми и не могат да заострят вниманието на потенциалните избиратели на десницата“, каза доц. Стойчев. Според него тези послания са насочени към тези млади хора, чийто живот е преминал под управлението на Бойко Борисов и които нямат спомен за управлението на Иван Костов. “ Управлението на Костов нищо не им говори. Когато обаче Христо Иванов прави такива шумни скандали, събира много харесвания“, коментира още Стойчев.

По повод изявлението на друг от лидерите на градската десница-Атанас Атанасов, че „Да, България!“ няма да си сътрудничи единствено с ГЕРБ и ДПС, Стойчев е категоричен, че  сътрудничеството между „Да, България“ и БСП датира много явно още от местните избори. Той припомни, че тогава към десните избиратели в София е било отправено послание да гласуват на балотажа за районни кметове за БСП, а избирателите на БСП са гласували за кандидатите на десницата. Това сътрудничество ще продължи, смята Стойчев.  Според него  десните избиратели са наясно, че ако „Да,България!“ иска да влезе в  управлението ще трябва да се коалира с БСП и Партията на Слави Трифонов, защото друг вариант за коалиция няма. Как ще се приеме товаот десните избиратели е друг въпрос.