Дани Милев е големият победител на "Бургас и морето"

  • 04 август 2019, 20:02
  • Default profile Автор Александра Петрова
Medium 4.8%d0%b1%d1%83%d1%80%d0%b3%d0%b0%d1%81%d0%bc%d1%83%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%b0

Песента "Това си ти" на Дани Милев е големият победител в тазгодишното издание на конкурса „Бургас и морето”.

Парчето по текст на Катерина Бакларова и по музика на самия Дани Милев получи най-високата оценка на журито. Церемонията се състоя снощи в Летния театър на черноморския град. Наградата връчи зам.-кметът по култура на Община Бургас Йорданка Ананиева.

На второ място журито отличи песента "Тръгваш ли" на Цанислав Петков и Мина Пенкова от  познатия и обичан от всички квартет "Петте сезона". 

Третото място зае Георги Дюлгеров с "Тоя влак за Бургас..." по музика и аранжимент на композитора Руслан Карагьозов. Песента е по стихове на поета Христо Фотев, посветени на друг голям бургаски творец - Недялко Йорданов, който снощи беше в публиката.

Вотът на публиката беше песен на Мартин Антонов и Татяна Йотова "Мечтай, Море", в изпълнение на младия талант Александър Томов.

Участие в 37-ото издание на фестивала "Бургас и морето" взеха най-големите имена в българската популярна музика. Те се качиха на сцената, за да отдадат почит и уважение пред слънчевото момиче на българската поезия – Петя Дубарова. Йорданка Христова, Ваня Костова, Роси Кирилова, Нели Рангелова, Петя Буюклиева, Кичка Бодурова, Росица Борджиева, дует "Ритон" и  "Тоника Домини" разчувстваха бургаските зрители с вечните хитове по стихове на голямата-малка Петя - "Нощ над града", "Зимна Ваканция", "Сбогом, лято", "Радостта като сълза", "Лунапарк", "Доброта", "Настроение" и други.