Даниел Панов откри парк и детска площадка

  • 26 май 2015, 18:30
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a070cca8da2

Кметът на Велико Търново Даниел Панов, заедно със своя заместник Снежана Данева- Иванова откриха новоизградения парк, детска и спортна площадка в квартал Зона „В“.Обектът е сред първите завършени и открити по проект „Град Велико Търново - зелена и достъпна балканска столица на културния туризъм”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие”. С общо 7 279 111 лв. за 14 обекта на територията на Велико Търново чувствително е подобрена градската среда и са създадени много по-добри условия за отдих, спорт и безопасна игра на децата.


„Тук, в Зона „В”, за съжаление дълги години не са правени инвестиции в публичната инфраструктура и благоустрояването, кварталът имаше сериозна необходимост от паркова среда, детска и спортна площадка. В рамките на проекта за пръв път в историята на квартала е изграден парк и детска площадка с обща площ от 2458 квадратни метра на стойност 380 000 лв. Изградена е и модерна автоматизирана поливна система, която ще поддържа зеленината в парка в добър вид при всякакви метеорологични условия.


В него жителите на квартала ще могат да почиват в приятна и спокойна атмосфера. Децата ще имат добре оборудвано и обезопасено пространство за своите весели и безгрижни игри.Паркът ще се превърне и в пространство, където ще бъдат организирани обществени, културни събития, както и събития за най-малките жители на квартала. Той ще стане естествен център на социалният и културен живот в квартала. Пожелавам ви със здраве и радост да го ползвате и да го пазите“- обърна се към присъстващите жители на квартала Кмета на общината Даниел Панов.


Малчуганите от ОДЗ „Ален мак“ получиха  като подарък от кмета две огромни торби с играчки за детската градина.


След откриването и прекрасния танц на мажоретния състав на ОДЗ „Ален мак“, кметът почерпи възпитаниците на детското заведение с вкусни сладкиши в сладкарница в старата столица.