Даниел Панов: Политиците да взимат пример от великия Стамболов

  • 31 януари 2017, 14:50
  • Default profile Автор Павел Стаменов
Medium veliko turnovo

 

[caption id="attachment_104968" align="alignnone" width="920"]veliko turnovo В старопрестолния град бяха отбелязани 163 години от рождението на строителя на съвременна България. Панов припомни, че с делата си Стамболов се нарежда сред най-великите и бележити българи[/caption]

Кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините Даниел Панов призова политиците да четат повече история и да взимат пример от велики български държавници като Стефан Стамболов. В старопрестолния град бяха отбелязани 163 години от рождението на строителя на съвременна България. Панов припомни, че с делата си Стамболов се нарежда сред най-великите и бележити българи.

„Ревностен родолюбец и революционер, милеещ за свободата на България, като министър-председател Стефан Стамболов поставя основите на съвременната, свободна, независима и модерна българска държава. Нека сведем глави и почетем паметта на един велик българин и държавник, чиито дела са признати в цяла Европа”, коментира великотърновският кмет.

„Нека бъдем единни в действията си, да не се делим на партии и по примера на велики българи като Стефан Стамболов да надграждаме, а не да рушим. Всеки политик и народен представител трябва да се вслушва в гласа на народа, да милее за страната си, за градовете и населените места”, каза още Даниел Панов.

Годишнината от рождението на Стамболов бе отбелязана с военен ритуал и общоградско поклонение. С литературно-музикална творба ученици от Старопрестолната гимназия по икономика припомниха за живота и делото на бележития българин, а историческо слово произнесе проф. Милко Палангурски от Великотърновския университет. Обществеността поднесе цветя и венци пред паметника на Стефан Стамболов, намиращ се на Самоводската чаршия.