Даниел Панов събра кметовете от Великотърновско

  • 20 декември 2013, 16:31
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52b4703c4e826

Кметът на В. Търново Даниел Панов проведе работна среща с кметовете на кметства и кметски наместници на територията на общината. В навечерието на Рождество Христово и Нова година градоначалникът благодари на всички за добрата и ефективна съвместна работа при управление на населените места, както и за успешната реализация на проектите и за извършените благоустройствени действия.


Панов пое ангажимент да бъде увеличена сумата по проект "Местни инициативи" през 2014 година. Ще бъде променена методиката за да се възможност на по-големите населени места с повече население да кандидатстват с повече от един проект и с възможност да получат повече средства по тези проекти.


Кметът на Велико Търново обеща на колегите си да имат възможност все по-активно да участват в процеса на формиране на общинския бюджет. Кметът на общината изрази убедеността си, че населените
места имат още неизползван ресурс за организиране на събития и за популяризирането им, за привличане на млади хора, които да живеят и да активизират живота в по-малките населени места.


Членовете на Сдружението на кметовете на населените места и кметските наместници на територията на Община Велико Търново благодариха за грижата и усилията да се решават конкретните проблеми. Те поставиха пред Даниел Панов конкретни проблеми и изразиха увереността си, че и занапред ще получават разбиране и съдействие при решаване проблемите на гражданите в по-малките населени места.


Кметът апелира отново към всички да продължат с подготовката на проекти за следващата година, за да имат готовност да посрещнат отварянето на оперативн
ите програми в новия програмен период.


На срещата присъства и председателя на Великотърновски общински съвет Николай Ашиков, към който бяха отправени въпроси за облекчаване работата на кметовете и наместниците по време на сесиите на местния парламент.