Данъчни и полиция окупираха Слънчев бряг

  • 12 юни 2016, 22:23
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 59bec770 e08a 0e09

Трети ден полиция и данъчни тарашат Слънчев бряг. Целият курорт е обърнат с хастара навън. Проверките текат денонощно и спират за малко едва призори, когато нощните барове затварят, а дневните все още не са отворили. Курортът ври и кипи от полиция. На всяка улица и алея има униформени, пише "Стандарт". Операция "луксозни лимузини" също тече с пълна лиса. Патрули спират масово всяко по-скъпо возило, но и по-очуканите не са застраховани от стоппалката.


Кръчмари и продавачи се жалват от непрестанните проверки, които са ги заклещили като в менгеме. Никой не смее да продаде дори плажна топка без касова бележка. Кога ще свършат проверките и кой район ще се проверява точно днес са най-обсъжданите теми в курорта.


На пръв поглед в Слънчев бряг всичко изглежда спокойно и само жълтите ленти, опасали печално известния ресторант "4 you" напомнят за кървавата престрелка, разиграла се в нощта на 8 юни. Заведението стои запечатано във вида, в който е било в злополучната вечер. Част от масите и столовете са натрошени, по масите още стоят халби с недопита бира, която вече е вкиснала. Униформени полицаи пазят заведението и не дават никой да припари до него.


Данъчни и ченгета проверяват наред и не подбират - от сергиите за сладолед на плажа до лъскавите хотели и барове. Само снощи са проверени десетки кръчми и три от най-знаковите дискотеки - "Планета", "Айсберг" и "Оксиджън",


чийто собственик е Божидар Кузманов-Кравата, чиято охрана стреля по Митьо Очите. Самият той не се е мяркал в курорта от нощта на престрелката. В дискотечния бар е оставил управител, който да ръководи бизнеса. Проверките в баровете са приключили с няколко глоби за нарушения като липса на пожарогасители, нередовен касов апарат и блокиран авариен изход.


От началото на проверките до момента са проверени 150 луксозни автомобила, 550 лица, 28 обекта, иззети са и 170 литра алкохол без бандерол.


Полицейската акция и масираното присъствие на униформени определено респектира местния ъндърграунд и поне към момента ситуацията изглежда овладяна.


В кримисредите не се вълнуват толкова от проверките на НАП, колкото от състоянието на Митьо Очите. Хората му не спират да търсят информация и връзки с реанимацията. Вестта от събота, че тежкият кръвоизлив е овладян, е вдъхнала голяма надежда на роднините и аверите му, че ще се пребори за живота си. Лекарите обаче са пестеливи. Те отказват категорично официална информация и доста предпазливо повтарят, че състоянието му продължава да бъде критично.


Снимка: bTV