Данък „Уикенд” съществуваше и преди, но нямаше ясни критерии

  • 12 март 2016, 17:08
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5eeca116 4cb0 e1f5

„Данък „Уикенд” не ми е сред любимите теми, но трябва да уточним нещо много важно. Този закон съществуваше и преди като правен механизъм, но липсваха ясни критерии за неговото прилагане. Сега тези критерии вече са факт и злоупотребите рязко намаляха”, каза на национлена среща на ГЕРБ „Предприемачи” в Хасково председателят на енергийната комисия в НС и областен координатор на ГЕРБ Делян Добрев.


Според него, злоупотребите били с най-луксозните и най-масовите стоки. „Яхти за стотици хиляди лева се декларираха като активи на фирми. Пускаха се няколко билета за по 500 лева на година, а държавата трупаше огромни загуби от върнатото ДДС”, даде пример Добрев. Същото ставало и с луксозните автомобили.
Другата крайност били най-масовите стоки – телефони, лаптопи, таблети и фотоапарати.


„Държавата трябва да работи в услуга на бизнеса, защото само така бизнесът може да се развива. Ние полагаме огромни усилия да подкрепим предприемачите, защото знаем, че техният успех е успех е успех за държавата и обществото”, каза Добрев при откриването на двудневния форум в Хасково. В него участват над 130 бизнесмени от цялата страна.


„Подобни събития осигуряват много добра връзка между бизнеса и местната власт. За нас е важно да осигурим висок икономически растеж. Победата, която ГЕРБ постигна на местните избори в Хасково и Харманли, е наистина голям успех, но и голяма отговорност. Обещала сме инвестиции, защото там управлението беше непрозрачно и бизнесът беше смазан, вместо да се стимулира”, каза още народният представител от ГЕРБ.


На срещата в Хасково участват вицепремиерът Томислав Дончев, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, кметовете на Хасково и Димитровград Добри Беливанов и Иво Димов.


„Голям успех е прехвърлянето на собствеността на бившето военно летище в Узунджово на Хасково. Там ще се опитаме да изградим карго-терминал и индустриална зона. Определно търсим инвеститори, заповядайте!”, каза кметът на Хасково Добри Беливанов. Докладите и дискусиите продължават в неделя.


Гласувайте в конкурса "Кмет на месеца" ТУК.