Дариха елхи на бежанците във "Враждебна" и "Военна рампа"

  • 21 декември 2013, 16:22
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52b5be1c799c9

Бежанците от лагерите "Военна рампа" и "Враждебна" ще посрещнат Коледа според традицията на християните- с празнично украсено дърво.


Елите, които са с височина 31-м. са дар от бизнесмен от София уточниха от връзки с обществеността“ на Агенцията по бежанците. Украсата за тях ще изработят саморъчно бежанците. Елхите предизвикали такъв фурор в центровете, че някои от бежанците започнали да късат клонки от иглолистното като сувенир.


Деца от клуб "Добро сърце" при Целодневна детска градина "Червената шапчица" в Русе пък изпратиха коледни и новогодишни дарове за връстниците си в центъра за бежанци в Харманли.
Идеята за дарителската кампания дошла от регионалния представител на Комисията за защита от дискриминация Валентина Николаева.


Пакетите с подаръците са транспортирани до София от русенските народни представители Айтен Исмаилова и Пламен Нунев.


Събраните дарове в навечерието на Коледа заминаха с по-голяма пратка в Харманли. Служителите от центъра твърдят, че заедно с новите жилища, отоплението, топлата храна и даренията на неправителствени организации, играчките, пристигнали от Русе, сгряват сърчицата на 432-те бежанчета.


От събота лагера в Харманли вече има и нов шеф. На мястото на досегашния Жельо Желев, който е и директор на лагера в свиленградското с. Пъстрогор, в Харманли застава бившия шеф на Вик -Харманли.