Дариха платформа за инвалидни колички на Дом за стари хора

  • 11 юни 2019, 21:31
  • Default profile Автор Даниела Стоянова
Medium p2450169

Електрическа платформа за инвалидни колички получи днес като дарение Дома за стари хора в Шумен „Д-р Стефан Смядовски“. Платформата ще бъде монтирана на буса на социалното заведение и ще улесни придвижването на трудно подвижните хора в Дома. момента в Дома за стари хора живеят 105 човека, 60 от тях са трудно подвижни.

Днес платформата бе докарана в Дома за стари хора от Стоян Стоянов. Той е студент в 4-ти курс в Шуменския университет, специалност „Социална педагогика“ и е виновникът дарението да стане факт.

Стоян Стоянов обясни, че превозва стоки до Европа и при пътуванията си е срещнал емигранти от България, на които е разказал за нуждите на Дома и те взели присърце нещата и са осигурили платформата. Той допълни, че тя е ново поколение, електрическа е, ръководи се с дистанционно. Може да повдигне до 350 кг товар.

„Стоян пътува до Англия и там е срещнал съмишленици на идеята, че когато можем трябва да помагаме. Платформата е скъпа, но англичаните благодарение на убедителността на Стоян и неговата настоятелност я даряват безвъзмездно. Говорихме с директора на Дома г-жа Събева, че имат нужда от такава платформа и я доставихме. Много се надяваме, че ще бъде голяма помощ за хората тук“, заяви доц. Живко Жечев от Шуменския университет.

„Благодаря на г-н Стоянов и на доц. Жечев, който направи връзката между нас. Факт е, че трудно подвижните хора, които са при нас, имат нужда от тази услуга. Благодарение на вас вече можем да я осигурим. Наша ще бъде грижата и ангажимента този борд да бъде монтиран на служебния бус“, каза директорът на Дома Милена Събева.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за юни на тема "Летни фестивали" ТУК!