Дават още €480 хил. за ГКПП Рудозем-Ксанти

  • 19 октомври 2016, 14:10
  • Default profile Автор Анита Чолакова
Medium 123321 1

123321-1

Още 480 хил. евро ще бъдат насочени към проекта за изграждане на Граничния контролно-пропускателен пункт Рудозем - Ксанти, стана ясно днес. Индикативният бюджет бе на стойност 1 млн. евро.

“Изграждането на граничния пункт е приоритет за нашата държава. Имайки предвид стойността на обекта и дейностите, които го съпътстват, всички допълнителни средства са добре дошли, за да реализираме проекта качествено и в срок”, заяви зам.-министърът на регионалното развитие Деница Николова.

По думите й пунктът не само ще допринесе за нови възможности за икономическо развитие на пограничните региони, но е и важен за сигурността в контекста на напрегната политическа обстановка.

По време на заседанието областният управител на Смолян Недялко Славов представи проекта на бъдещия граничен пункт, който ще обслужва преминаващите автомобили, тежкотоварен трафик  и хора. Той също изтъкна своята благодарност за решението да се увеличат средствата по проекта.

Комитетът за наблюдение взе решение след приключването на националните съгласувателни процедури в двете държави, измененият програмен документ с включеното увеличение да бъде изпратен за одобрение в ЕК.