Деца дариха парите си за лекарства на възрастна жена

  • 19 февруари 2020, 06:58
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium 55

Учениците от 4 „а“ клас в Средно училище "Св. св. Кирил и Методий" в симитлийското село Крупник трогнаха с благороден жест възрастна жена в населеното място. Децата събраха всичките си дневни пари, за да ги дарят на пенсионерката Бонка Ружинска за закупуване на лекарства. Те и тяхната класна ръководителка Павлина Чифлигарова изненадаха баба Бонка и й поднесоха плик, в който имаше 50 лева.

Възрастната жена не можа да скрие сълзите си от доброто, което направиха четвъртокласниците. „Имате златни сърца, благодаря ви много! Да сте живи и здрави, да сте успешни! Тъкмо тези дни трябваше да си купя лекарствата. Тези пари ще ми стигнат, за да си ги взема всичките”, сподели развълнуваната Бонка Ружинска.

Децата я увериха, че не са сторили нищо кой знае какво, защото технитя девиз е: „Нека доброто започне от нас!”. След като дариха парите, учениците изнесоха рецитал на баба Бонка със стихотворения за доброто, като я накараха да се чувства специална и значима. Хлапетата пък се трогнаха от нейните сълзи, а тя ги увери, че до края на дните си ще помни благородната им постъпка.

„За мен е истинско щастие да имаме такива деца в нашето село. До стотинка събраха дневните си, които им бяха родителите, за да зарадват възрастната жена. Учениците си тръгнаха от дома на баба Бонка доволни и удовлетворени, че са стоплили и зарадвали едно самотно човешко сърце!”, каза кметът на Крупник – Ваня Чакалска.

Снимки: Община Симитли